lördag 1 april 2017

Månadsrapport, Mars 2017

Så har Mars månad rullat förbi, och det var först på slutet av månaden som jag började känna att våren är på väg. Det  blev några riktigt härliga dagar då jag och frugan kunde vara ute med barnen i flera timmar, vilket var riktigt gött.
Sedan förknippar man ju såklart våren med starten på utdelningssäsongen, vilket också är härligt.

Denna månaden har jag kunnat fylla på portföljen som vanligt, 2000 kr in i portföljen, trots att inkomsterna blev lite lidande denna månaden också.
Jag fick sämre lön denna månaden då jag föregående månad tog ut mina 10 dagar som man får vid barnets födsel.
Givetvis fick jag ju ersättning från försäkringskassan, men det blir inte lika mycket som en full lön.
Frugan fick även hon sämre mammapeng än väntat, detta för att hon inte lagt in mammaledighet på helger, vilket hon gjorde med förra barnet. 
Vi klarar ju oss med dessa inkomster absolut, men det är skönt att ha lite mer marginal, så frugan ska nog gå in och ändra lite på mammadagarna,

I övrigt så jobbar portföljen för fullt, det går lite upp och ner, men jag bryr mig inte så mycket om kurserna på kort sikt ändå. Så länge jag ser att mitt portföljvärde fortsätter att öka och ingen utav mina aktier går käpprätt i botten är jag nöjd.

De två bolag jag förväntar att göra mig av med den närmsta tiden är Evolution Gaming och Starbreeze.
Evolution pga att jag egentligen har noll intresse för kasino, betting och allt vad det heter. Det är säkert ett jättebra bolag med goda framtidsutsikter, men jag känner ingen relation eller något liknande för den.

Starbreeze har jag ingen framtidstro på och tycker den känns alldeles för osäker. Gillade deras spel Dead by daylight, men efter ca 50 timmars speltid tröttnade jag på det tyvärr.
Det släpps en del spel nu under 2017, vilket jag hoppas kan höja aktien så att jag åtminstone hamnar på +/- 0.

Dessa två bolag äger jag som längst tills året är slut.

Jag har även snyggat till lite på portföljsidan med lite flashiga färger samt en ny graf som visar fördelningen i portföljen.



Månadens aktieköp


Dedicare: Nytt bolag i portföljen, köpte 7 stycken. Köpte detta företag då jag själv jobbar inom just vården, och jag vet vilket enormt behov det finns utav just den här sortens bemanning. Personalbristen inom vården är ju inte direkt någon hemlighet.
Tycker detta verkar vara ett stabilt bolag som har framtiden för sig.

Castellum: Ännu ett bolag som är nytt i portföljen, köpte 8 stycken. Har spanat in detta fastighetsbolag en längre tid, men har först nu gjort mitt första köp. Stabilt utdelningsbolag jag hoppas kunna äga länge.

H&M: Fyllde på detta bolag med 1 aktie då jag hade några slantar över.
Det har varit mycket prat om just H&M det senaste, det har ju som sagt gått lite knaggligt de senaste åren för företaget.
Jag kommer fortsätta att äga aktien, och även fylla på den så smått.
Detta gör jag då jag gillar deras kläder, har handlat där mycket, och jag känner att sålänge de inte börjar sänka utdelningen, som faktiskt fortfarande är bra, så kan det vara värt att fortsätta äga H&M
Lyckas de få ordning på skutan inom ett par år så är det ju bra, gör det inte det så får jag börja tänka på att sälja.

Månadens utdelningar

Under mars månad har det faktiskt trillat in en utdelning. och denna utdelning var från ingen mindre än Axfood som delade ut 54 kr till min portfölj.
Jag hade hoppats på att få utdelning ifrån Castellum också, men jag såg fel på datumet för när aktien handlas utan rätt till utdelning, och handlade därför försent, men sånt är livet ibland, det kommer ju en utdelning senare på året också.

Nedan går det att se hur mina kommande utdelningar ser ut, dessa kommer naturligtvis ändras då jag köper nya aktier.
Det är inte så många än, men det här är bara början på min utdelningsportfölj.

Bild tagen ifrån https://nnava.github.io/ ¨

2 kommentarer:

  1. Hej! Ge Starbreeze åtminstone till sommaren är mitt tips. Dead by daylight till konsol borde komma tidigt i sommar och Raid mot sensommaren. I höst är det dags för Overkills The Walking dead. Dessutom så är det VR-mässa nu i mitten av april med chans till nyheter kring vr-satsningen. Spelmässan E3 i juni brukar vara intressant för starbreeze del. Tycker 2017 det riktigt positivt ut samt 2018 vilket antagligen kommer bli ännu bättre. Börjar bli god visabilitet nu även för 2019 och 2020 med både förläggaruppdrag och egna projekt som är förlagda till den tidsperioden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag håller med om att det kommer hända en hel del för Starbreeze nu under 2017, därför vill jag helst behålla aktien under det här året.
      Men sedan vill jag helst satsa på utdelningar i min portfölj, så egentligen passar inte bolaget in där.

      Men ingenting är hugget i sten än, och visar det sig att det händer rejält med grejer framöver för Starbreeze som får upp mitt intresse. Isåfall finns möjligheten att jag behåller, vi får se under året hur det blir.

      Radera